Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Online próba

2020.11.22

Ugyan most egy időre fel kellett függesztenünk a személyes próbákat, de ez sem akadályoz meg Bennünket abban, hogy a szokásos időben hétfőnként 18:00-kor találkozzunk. A korlátozások idején online jön össze a csapat. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Volt karnagyunk Thaiföldre is magával vitt Bennünket

2020.09.06

 

thaifoldi-turne.jpg

Volt karnagyunk, Ujházy Krisztina egy thaiföldi nemzetközi iskolába ment tanítani, ahova minket is magával vitt. :) A pólón látható kép 2018-ban készült az olaszországi Grado-ban megrendezett nemzetközi verseny eredményhirdetése után, amelyen az együttes fennállásának eddigi legjobb versenyeredményét (Ezüst diploma IX. fokozat) érte el. A póló egyébként a kórusunk búcsúajándéka volt. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Tubatábor zárókoncert

2020.09.04

dsc00058.jpg

2020. augusztus 29-én a paksi evangélikus templomban Simon Péter egykori karnagyunk vezényletével közreműködtünk a 2020-as Tubatábor zárókoncertjén. A koncerten készült videó linkjét megtekinthetitek itt. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Új karvezető a Paks Városi Vegyes Kar élén

2020.09.03

babenyecz--3-.jpg

Az új karvezető érkezéséről a Telepaks Kistérségi Televízió is tudósított. A készült riport az alábbi linken érhető el. 

https://www.youtube.com/watch?v=N5V5Al33QfI

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Szeptembertől új karnagy a Paks Városi Vegyes Kar élén

2020.08.29

babenyecz--1-.jpg

Szeptembertől Babenyecz László veszi át a Paks Városi Vegyes Kar szakmai irányítását. Ujházy Krisztinának, aki egy kihagyhatatlan munkalehetőség miatt adta át a kórus szakmai vezetését ezúton is köszönjük az elmúlt 4 évet, és sok sikert kívánunk neki új munkahelyén! 

Babenyecz László zenész családból származik, a zongora és az éneklés alapjait óvodás korában nagyapjától, Beregi Vendel ének-zene, valamint rézfúvós szakos tanártól tanulta. 1999-ben végzett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Szent Cecília Kántorképzőjén, ahol az orgona mellett karvezetést is tanult. Ugyanettől az évtől vezet kórusokat, valamint az adott templom zenei életének irányítását látta el a kántori szolgálati helyein. Jelenleg a Paks Városi Vegyes Kar mellett a dunavecsei Danubia Vox Vegyes Kart vezeti, amit 2014-ben ő alapított.

Laciról további információkat a Karnagy menüpont alatt olvashattok! 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Legyetek jók, ha tudtok (karantén kórus)

2020.05.18

Mi sem tétlenkedtünk a karantén alatt. Íme a bizonyíték! :) 

És noha szép lassan minden visszatér a régi kerékvágásba, azért továbbra is vigyázzatok magatokra és egymásra is! 

Hálás köszönet a videó elkészítéséért Móricz Norbertnek! 

https://www.youtube.com/watch?v=E8QKb8QglFc

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Egy kis nosztalgia - Az első fellépés

2020.05.01

Kórusunk 1977. februárjában alakult, első fellépésére pedig éppen 43 évvel ezelőtt 1977. május 1-jén került sor. A képen az akkori fellépő csapat látható, a kép jobb szélén Károly János karnaggyal. Hálával és tisztelettel gondolunk a kórus valamennyi alapító tagjára, és büszkék vagyunk rá, hogy a városi vegyes kar 43 éve megszakítás nélkül működik. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Emlék Szigetvárról

2020.02.24

Február 22-én Szigetváron jártunk, ahol a Tinódi Vegyes Kar szervezésében egy igazán színvonalas kórustalálkozón vehettünk részt. A rendezvényen jelen volt a 89. életévében járó Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy és zeneszerző is. Tiszteletére az esemény nyitányaként az összes résztvevő kórus együtt énekelte el az általa komponált Ünnepelj, ó szív című kánont. A szervezőknek ezúton is köszönjük a meghívást és a szervezést! A találkozón készült felvétel egy részletét erre a linkre kattintva hallgathatjátok meg. 

https://www.youtube.com/watch?v=csHnrcaKEJM

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Szigetvári kórustalálkozó

2020.02.15

02.22.---meghivo-d.jpg2020. február 22-én (szombaton) 16:00-kor a szigetvári Vigadóban lépünk fel a Tinódi Vegyes Kar által szervezett szigetvári kórustalálkozón. A rendezvényt Szigetvár török uralom alóli felszabadulásának 331. évfordulója alkalmából szervezik meg. A rendezvényre Minden zenekedvelőt várunk szeretettel! A belépés ingyenes. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

43 éve a kórusban

2020.02.14

Kórusunk 1977. februárjában alakult és nagy utat járt be az elmúlt évtizedekben, míg a kisvárosi Munkáskórusból Paks Városi Vegyes Kar lett. A kórus alapításának 43. évfordulója alkalmából a kórus két, ma is aktív alapító tagját Horváth Jani bácsit és Kunner Misi bácsit köszöntjük, akik minden hétfőn pontban 18:00-kor ma is ott vannak a próbákon. Óriási öröm és büszkeség is számunkra, hogy velünk énekelnek! Reméljük, hogy ez még nagyon sokáig így is marad! :) 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »