Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Új év, új dalok: Hagyományőrzés és modernitás

2020.01.06

Január 6-án a kórus számára is megkezdődött az év. Újévi fogadalmunk változatlan. 2020-ban is a hagyományőrzést ötvözzük a modern, kortárs zenével. Ennek jegyében az év első próbáján mindjárt két új kórusművet kezdtünk tanulni. Halmos László: Mulatós nóták című kórusművét és a Down in the river to pray című hagyományos amerikai spirituálét. Mi nagyon szeretjük mindkettőt, reméljük, hogy a közönségnek is tetszeni fognak! 

A csatlakozni vágyókat idén is várjuk a hétfő 18:00-kor kezdődő próbáinkon a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolában. A csatlakozásról bővebben a Legyél Te is Kórustag menüpont alatt olvashattok! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Teltházas koncerttel zártuk a 2019-es évet

2019.12.15

Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét teltház előtt énekelhettünk a paksi Evangélikus templomban. Adventi koncertünkön a hagyományokhoz híven klasszikus és kortárs karácsonyi dalokkal vártuk a közönséget.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Adventi koncerttel készülünk

2019.12.14

karacsonyi-koncert.jpg

Kedves Kórusbarát! 

Az ünnepekre hangolódás jegyében 2019. december 14-én 18:00-kor a paksi Evangélikus templomban tartjuk hagyományos adventi koncertünket, amelyere válrunk mindenkit szeretettel!

A koncerten közreműködnek: 

Tóth Emese - zongora 

Barkovics Borbála - hegedű

A belépés ingyenes. Adományokat elfogadunk. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Az Atomenergetikai Múzeumban énekeltünk

2019.12.04

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Éjszakák éjszakája az Atomenergetikai Múzeumban

2019.11.21

atomenergetikai-muzeum-karacsony.jpgKözeledik az Adventi időszak. Hagyományos Adventi koncertünket megelőzően 2019. december 4-én 18:00-kor az Atomenergetikai Múzeumban adunk koncertet az ünnepekre hangolódás jegyében, melyre minden zenekedvelőt várunk szeretettel! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Meghívást kaptunk a X. Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozóra

2019.10.28

10.-deta-antal-egyhazzenei-korustalalkozo.jpg

 

2016-ban Kodály Zoltán Öregek című művének előadásával elnyertük a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó vándordíját. Az idei, jubileumi rendezvényre az elmúlt 10 év fellépői között mi is meghívást kaptunk, amely meghívásnak örömmel teszünk eleget. 

Tartsatok velünk 2019. november 9-én 16:00-kor Mezőfalvára! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Nemzetközi kórusfesztiválon jártunk a Garda-tónál

2019.10.27

Október 17-21. között az olaszországi Limone sul Gardában megrendezett nemzetközi Kórusfesztiválon jártunk, amelyen 9 ország 14 kórusa vett részt. Magyarországot egyedül a Paks Városi Vegyes Kar képviselte. Rengeteget énekeltünk, közben kirándultunk is, majd az utolsó előtti napon nagy sikerrel léptünk fel a többi kórus és a helyi közönség előtt a fesztiválon. És amitől mindez felejthetetlen élmény marad mindannyiunk számára az a sok-sok nevetés és jókedv, ami ezt az öt együtt töltött napot jellemezte. 

A fesztiválon a kórus előadásában elhangzott dalok: 

Giuseppe Ottavio Pitoni: Cantate Domino 

Ujházy Krisztina: Tavaszi szél 

Ujházy Krisztina: As it turns to spring 

Orbán György: Daemon irrepit callidus 

Günsberger Ákos: Három limerik 

Daniel Friderici: Baráti kör 

James E. Moore: An Irish Bleesing 

Bárdos Lajos: Dana dana

 

Új kihívás előtt állunk

2019.10.06

korusfesztival--2-.jpgOktóberben az olaszországi Garda-tónál megrendezésre kerülő Kórus Fesztiválon lépünk fel többek között német, lengyel, orosz, észt és még sok más ország kórusával együtt. Már javában készülünk, és izgatottan várjuk ezt a pár napot! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Évadkezdés 2019/2020

2019.09.03

 

Szeptember 2-án megkezdtük a felkészülést a 2019/2020-as évadra. Idén is vegyes repertoárral készülünk, könnyű- és komolyzenei koncertekre is számíthattok.

A csatlakozni vágyókat várjuk szeretettel próbáinkon, amelyekről részletesen a "Legyél Te is Kórustag!" menüpont alatt tájékozódhattok!

Tartsatok velünk idén is!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Keszthelyi Dalünnepen jártunk

2019.06.24

Hazaérkeztünk a Keszthelyi Dalünnepről, ahol nagyon jól esett a csapatnak, hogy paksiakkal is találkoztunk a hallgatóság soraiban. A kétnapos rendezvényen részt vettünk a kórusok péntek esti fáklyás felvonulásán és nagy közös éneklésén, szombaton meghallgattuk a többi kórust, énekeltünk a keszthelyi sétálóutcán és a piactéren, s végül a mi fellépésünk zárta a programsorozatot. Nagy örömünkre a közönségnek annyira tetszett az előadás, hogy visszatapsolt Bennünket. Természetesen a fellépés után elmaradhatatlan volt a hajnalig tartó éneklés ezúttal a Balaton parton.

A dalünnepen készült képekért kattintsatok a Képgalériára!

Videók az "Egy kis muzsika" mappában érhetők el.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »