Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Új karvezető a Paks Városi Vegyes Kar élén

2020.09.03

babenyecz--3-.jpg

Az új karvezető érkezéséről a Telepaks Kistérségi Televízió is tudósított. A készült riport az alábbi linken érhető el. 

https://www.youtube.com/watch?v=N5V5Al33QfI

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Szeptembertől új karnagy a Paks Városi Vegyes Kar élén

2020.08.29

babenyecz--1-.jpg

Szeptembertől Babenyecz László veszi át a Paks Városi Vegyes Kar szakmai irányítását. Ujházy Krisztinának, aki egy kihagyhatatlan munkalehetőség miatt adta át a kórus szakmai vezetését ezúton is köszönjük az elmúlt 4 évet, és sok sikert kívánunk neki új munkahelyén! 

Babenyecz László zenész családból származik, a zongora és az éneklés alapjait óvodás korában nagyapjától, Beregi Vendel ének-zene, valamint rézfúvós szakos tanártól tanulta. 1999-ben végzett a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Szent Cecília Kántorképzőjén, ahol az orgona mellett karvezetést is tanult. Ugyanettől az évtől vezet kórusokat, valamint az adott templom zenei életének irányítását látta el a kántori szolgálati helyein. Jelenleg a Paks Városi Vegyes Kar mellett a dunavecsei Danubia Vox Vegyes Kart vezeti, amit 2014-ben ő alapított.

Laciról további információkat a Karnagy menüpont alatt olvashattok! 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Legyetek jók, ha tudtok (karantén kórus)

2020.05.18

Mi sem tétlenkedtünk a karantén alatt. Íme a bizonyíték! :) 

És noha szép lassan minden visszatér a régi kerékvágásba, azért továbbra is vigyázzatok magatokra és egymásra is! 

Hálás köszönet a videó elkészítéséért Móricz Norbertnek! 

https://www.youtube.com/watch?v=E8QKb8QglFc

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Egy kis nosztalgia - Az első fellépés

2020.05.01

Kórusunk 1977. februárjában alakult, első fellépésére pedig éppen 43 évvel ezelőtt 1977. május 1-jén került sor. A képen az akkori fellépő csapat látható, a kép jobb szélén Károly János karnaggyal. Hálával és tisztelettel gondolunk a kórus valamennyi alapító tagjára, és büszkék vagyunk rá, hogy a városi vegyes kar 43 éve megszakítás nélkül működik. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Emlék Szigetvárról

2020.02.24

Február 22-én Szigetváron jártunk, ahol a Tinódi Vegyes Kar szervezésében egy igazán színvonalas kórustalálkozón vehettünk részt. A rendezvényen jelen volt a 89. életévében járó Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy és zeneszerző is. Tiszteletére az esemény nyitányaként az összes résztvevő kórus együtt énekelte el az általa komponált Ünnepelj, ó szív című kánont. A szervezőknek ezúton is köszönjük a meghívást és a szervezést! A találkozón készült felvétel egy részletét erre a linkre kattintva hallgathatjátok meg. 

https://www.youtube.com/watch?v=csHnrcaKEJM

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Szigetvári kórustalálkozó

2020.02.15

02.22.---meghivo-d.jpg2020. február 22-én (szombaton) 16:00-kor a szigetvári Vigadóban lépünk fel a Tinódi Vegyes Kar által szervezett szigetvári kórustalálkozón. A rendezvényt Szigetvár török uralom alóli felszabadulásának 331. évfordulója alkalmából szervezik meg. A rendezvényre Minden zenekedvelőt várunk szeretettel! A belépés ingyenes. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

43 éve a kórusban

2020.02.14

Kórusunk 1977. februárjában alakult és nagy utat járt be az elmúlt évtizedekben, míg a kisvárosi Munkáskórusból Paks Városi Vegyes Kar lett. A kórus alapításának 43. évfordulója alkalmából a kórus két, ma is aktív alapító tagját Horváth Jani bácsit és Kunner Misi bácsit köszöntjük, akik minden hétfőn pontban 18:00-kor ma is ott vannak a próbákon. Óriási öröm és büszkeség is számunkra, hogy velünk énekelnek! Reméljük, hogy ez még nagyon sokáig így is marad! :) 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Új év, új dalok: Hagyományőrzés és modernitás

2020.01.06

Január 6-án a kórus számára is megkezdődött az év. Újévi fogadalmunk változatlan. 2020-ban is a hagyományőrzést ötvözzük a modern, kortárs zenével. Ennek jegyében az év első próbáján mindjárt két új kórusművet kezdtünk tanulni. Halmos László: Mulatós nóták című kórusművét és a Down in the river to pray című hagyományos amerikai spirituálét. Mi nagyon szeretjük mindkettőt, reméljük, hogy a közönségnek is tetszeni fognak! 

A csatlakozni vágyókat idén is várjuk a hétfő 18:00-kor kezdődő próbáinkon a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolában. A csatlakozásról bővebben a Legyél Te is Kórustag menüpont alatt olvashattok! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Teltházas koncerttel zártuk a 2019-es évet

2019.12.15

Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét teltház előtt énekelhettünk a paksi Evangélikus templomban. Adventi koncertünkön a hagyományokhoz híven klasszikus és kortárs karácsonyi dalokkal vártuk a közönséget.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Adventi koncerttel készülünk

2019.12.14

karacsonyi-koncert.jpg

Kedves Kórusbarát! 

Az ünnepekre hangolódás jegyében 2019. december 14-én 18:00-kor a paksi Evangélikus templomban tartjuk hagyományos adventi koncertünket, amelyere válrunk mindenkit szeretettel!

A koncerten közreműködnek: 

Tóth Emese - zongora 

Barkovics Borbála - hegedű

A belépés ingyenes. Adományokat elfogadunk. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »