Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

Az Atomenergetikai Múzeumban énekeltünk

2019.12.04

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Éjszakák éjszakája az Atomenergetikai Múzeumban

2019.11.21

atomenergetikai-muzeum-karacsony.jpgKözeledik az Adventi időszak. Hagyományos Adventi koncertünket megelőzően 2019. december 4-én 18:00-kor az Atomenergetikai Múzeumban adunk koncertet az ünnepekre hangolódás jegyében, melyre minden zenekedvelőt várunk szeretettel! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Meghívást kaptunk a X. Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozóra

2019.10.28

10.-deta-antal-egyhazzenei-korustalalkozo.jpg

 

2016-ban Kodály Zoltán Öregek című művének előadásával elnyertük a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó vándordíját. Az idei, jubileumi rendezvényre az elmúlt 10 év fellépői között mi is meghívást kaptunk, amely meghívásnak örömmel teszünk eleget. 

Tartsatok velünk 2019. november 9-én 16:00-kor Mezőfalvára! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Nemzetközi kórusfesztiválon jártunk a Garda-tónál

2019.10.27

Október 17-21. között az olaszországi Limone sul Gardában megrendezett nemzetközi Kórusfesztiválon jártunk, amelyen 9 ország 14 kórusa vett részt. Magyarországot egyedül a Paks Városi Vegyes Kar képviselte. Rengeteget énekeltünk, közben kirándultunk is, majd az utolsó előtti napon nagy sikerrel léptünk fel a többi kórus és a helyi közönség előtt a fesztiválon. És amitől mindez felejthetetlen élmény marad mindannyiunk számára az a sok-sok nevetés és jókedv, ami ezt az öt együtt töltött napot jellemezte. 

A fesztiválon a kórus előadásában elhangzott dalok: 

Giuseppe Ottavio Pitoni: Cantate Domino 

Ujházy Krisztina: Tavaszi szél 

Ujházy Krisztina: As it turns to spring 

Orbán György: Daemon irrepit callidus 

Günsberger Ákos: Három limerik 

Daniel Friderici: Baráti kör 

James E. Moore: An Irish Bleesing 

Bárdos Lajos: Dana dana

 

Új kihívás előtt állunk

2019.10.06

korusfesztival--2-.jpgOktóberben az olaszországi Garda-tónál megrendezésre kerülő Kórus Fesztiválon lépünk fel többek között német, lengyel, orosz, észt és még sok más ország kórusával együtt. Már javában készülünk, és izgatottan várjuk ezt a pár napot! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Évadkezdés 2019/2020

2019.09.03

 

Szeptember 2-án megkezdtük a felkészülést a 2019/2020-as évadra. Idén is vegyes repertoárral készülünk, könnyű- és komolyzenei koncertekre is számíthattok.

A csatlakozni vágyókat várjuk szeretettel próbáinkon, amelyekről részletesen a "Legyél Te is Kórustag!" menüpont alatt tájékozódhattok!

Tartsatok velünk idén is!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Keszthelyi Dalünnepen jártunk

2019.06.24

Hazaérkeztünk a Keszthelyi Dalünnepről, ahol nagyon jól esett a csapatnak, hogy paksiakkal is találkoztunk a hallgatóság soraiban. A kétnapos rendezvényen részt vettünk a kórusok péntek esti fáklyás felvonulásán és nagy közös éneklésén, szombaton meghallgattuk a többi kórust, énekeltünk a keszthelyi sétálóutcán és a piactéren, s végül a mi fellépésünk zárta a programsorozatot. Nagy örömünkre a közönségnek annyira tetszett az előadás, hogy visszatapsolt Bennünket. Természetesen a fellépés után elmaradhatatlan volt a hajnalig tartó éneklés ezúttal a Balaton parton.

A dalünnepen készült képekért kattintsatok a Képgalériára!

Videók az "Egy kis muzsika" mappában érhetők el.

 

Közeledik a Keszthelyi Dalünnep

2019.06.14

keszthelyi-dalunnep.jpg

Egy hét múlva indulunk a Keszthelyi dalünnepre, melyre kortárs kórusművekkel készülünk. Közülük kettőt karnagyunk Ujházy Krisztina írt.

Június 22-én szombaton délután gyertek el a Dalünnepre, és hallgassatok meg Bennünket!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

Város hete 2019

2019.05.19

Mi is felvonultunk és felléptünk tegnap a Város hete program sorozat zárónapján. Hétfőtől folytatódnak a próbák és gőzerővel készülünk a Keszthelyi Dalünnepre.

Fotó forrása: Paks Város facebook oldala

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek | Fényképek: Város hete 2019

Ott leszünk a Város hete rendezvénysorozaton is

2019.05.14

varos-napja-2019.pngOtt leszünk a Város hete rendezvénysorozaton is. A kórus május 18-án (szombaton) 14:50 perckor lép színpadra a Nagyszínpadon. Az eseményre vegyes repertoárral érkezünk, gondolva az idősebb és a fiatalabb korosztályra is. Gyertek el és hallgassatok meg Bennünket!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »