Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új karnagy a Vegyes Kar élén

2016.06.03

ujhazi-krisztina.jpg

Ujházy Krisztina vagyok, Dunaújvárosban születtem. Az ELTE ének-zene, karvezetés szakán végeztem 1998-ban, majd 2010-ben ugyanitt mester diplomát is szereztem.
1995-ben megalapítottam, és 3 évig vezettem a Nagyvenyimi Vegyes kart. A kórus a mai napig működik, az utóbbi években női karként. Hegedűsként játszottam az ELTE szimfonikus zenekarában, és a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekarában is. 1998-tól néhány évig az Egyesült Államokban éltem, ahol a Ridgewood Symphony Orchestra első hegedűse, majd két évig koncertmester-helyettese voltam. Hazaérkezésem után elvégeztem a Cambridge-i Egyetem angol tanári kurzusát is.
Tíz évig énekeltem a dunaújvárosi Viadana Kamarakórusban, ahol karnagy asszisztensi feladatokat is elláttam. 2010. óta tanítok éneket a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában, ahol vegyes kart is alapítottam. A Bánki Kórus számos megyei, országos, sőt nemzetközi versenyen is szép eredményeket ért el. Legutóbb a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken értünk el arany minősítést, valamint a KÓTA különdíját is.
A Paksi Városi Vegyes Kar vezetése új kihívások elé állít, amit nagy örömmel vállaltam el. Célom, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező együttes szakmai irányítását úgy lássam el, hogy az a város és a kórus tagok számára is örömteli koncert élményeket jelentsen. Fontosnak tartom a repertoár további bővítését, új, fiatal kórustagok toborzását, a város zenei életében való aktív részvételt, és folyamatos koncert lehetőségek megteremtését.