Paks Városi Vegyes Kar

Kórusunk története

A kórus 1977-ben alakult, 1996 óta egyesületi formában működik. Nagy utat járt be az együttes az elmúlt több mint negyven évben, míg a kisvárosi Munkáskórusból, Paks Városi Vegyes Kar lett.

Az, hogy a paksi kórus megalakulása után 46 évvel is működik, nem a véletlenek összjátéka. Az emberi értékeket, a közösségi kultúrát, a szépet, a jót fontosnak tartó emberek lelkesedése, energiája tartotta életben a kórust. Kiemelkedő szerepe volt ebben a valamikori elnököknek, Harmat Bélának, Rauth Jánosnak, Vajda Tibornak, valamint a mostani egyesületi elnöknőnek Nikl Mártának. A kórus életben maradásában persze legalább ilyen meghatározó szerepe volt a támogatóknak, amelyek közül kiemelkedik Paks Város Önkormányzata, Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola és a Csengey Dénes Kulturális Központ, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Coop Áruházlánc, a Lavina Kft., az OTP Zrt paksi fiókja.

Tovább >>

Fellépések

A „Tovább” gombra kattintva megtudhatod, hogy hol lépünk fel legközelebb. 

Képgaléria

Videók

A „Tovább” gombra kattintva felvételeket hallgathatsz meg az elmúlt évek fellépéseiből. 

Legfrissebb híreink

Anyák napi koncert

Anyák napi koncert

A TérZene Programsorozat keretében az édesanyák tiszteletére adtunk koncertet 2023. május 8-án az Atom téren.

Kispesti kórustalálkozó

Kispesti kórustalálkozó

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2023. április 15-én részt vehettünk a kispesti KMO Művelődési Központban megrendezett Szokolay Sándor kórustalálkozón. Nagyszerű kórusok léptek fel és külön megtiszteltetés volt mindannyiunk számára, hogy a zeneszerző rokonai is...

Áldott ünnepeket kívánunk!

Áldott ünnepeket kívánunk!

Kedves Közönségünk!  A Reszkessetek betörők ismert karácsonyi énekével kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt! 

Támogatóink

Paks Város Önkormányzata

Coop Üzletlánc

Csengey Dénes Kulturális Központ

Lavina Pékség Paks

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.   

OTP Bank paksi fiókja

ProArtis Művészeti Iskola

Govern-Soft Kft.