Karnagy

Babenyecz László, karnagy

Babenyecz László vagyok, a Bács-Kiskun megyei Mélykútról származom. Zenész család vagyunk a felmenőket tekintve, a zenei alapokat már óvodás koromban nagyapámtól, Beregi Vendeltől ének-zene, valamint rézfúvós szakos tanártól tanultam, aki korán megtanított a zongora és az éneklés alapjaira. Általános iskolában bekerültem a helyi iskolai fúvószenekarba, középiskolásként már énekeltem a helyi vegyeskarban. 1999-ben végeztem a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Szent Cecília Kántor Képzőjén, ahol az orgona mellett karvezetést is tanultam. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Kar ének-zene műveltség területes, tanító szakos hallgatója vagyok.

1999-től vezettem egyházi kórusokat, valamint az adott templom zenei életének irányítását láttam el a kántori szolgálati helyeimen 2007-ig. Folyamatosan tartok önálló orgonakoncerteket az ország területén, több alkalommal látom el más kórusok zongorakísérő feladatát bel- és külföldi koncertutak alkalmával. Jelenleg Dunavecsén élek, ahol a helyi Danubia Vox Vegyeskart vezetem, melyet 2014-ben alapítottam. A kórussal több alkalommal énekeltünk külföldi meghívásoknak eleget téve, valamint számtalan belföldi fellépésen vagyunk túl.

A Paksi Városi Vegyes Kar vezetése új kihívások elé állít, amit nagy örömmel vállaltam el. Célom, hogy anagy hagyományokkal rendelkező együttes szakmai irányítását úgy lássam el, hogy az a város és a kórustagok számára is örömteli koncertélményeket jelentsen. Fontosnak tartom a repertoár további bővítését, új, fiatal kórustagok toborzását, a város zenei életében való aktív részvételt, és folyamatos koncert lehetőségek megteremtését.